1. | Dąbrowska, H. (2015). Postawy polskich konsumentów – od konsumpcjonizmu do zrównoważonej konsumpcji. Handel Wewnętrzny, 2 (355), 88–100. |
2. | Chabłowska, B., Piasecka-Jóźwiak, K., Rozmierska, J., Szkudzińska-Rzeszowiak, E. (2012). Ukierunkowana fermentacja mlekowa ogórków z upraw ekologicznych przy zastosowaniu wyselekcjonowanych kultur starterowych bakterii fermentacji mlekowej. Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering, 57(3), 31–36. |
3. | Flaczyk, E., Charzyńska, A., Przeor, M., Korczak, J. (2013). Akceptacja produktów żywnościowych na podstawie informacji na opakowaniach w zależności od wieku, wiedzy żywieniowej i płci konsumentów. Nauki Inżynierskie i Technologie, 4 (11), 20–38. |
4. | Gwóźdź, E., Gębczyński, P. (2015). Prozdrowotne właściwości owoców, warzyw i ich przetworów. Post Fitoter, (16)4, 268–271. |
5. | Hozyasz, K. (2008). Probiotyki a zapobieganie chorobom wtórnym do palenia tytoniu. Przegląd Lekarski, 10 (65), 706–708. |
6. | http://www.portalspozywczy.pl/raporty (20.04.2017). |
7. | Korzeniowska-Ginter, R., Ocieczek, A., Sarwa, K. (2011). Wykorzystanie kulinarne pomidorów i przetworów pomidorowych w aspekcie właściwości prozdrowotnych. Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 3, 1015–1018. |
8. | Kryk, B. (2011). Konsumpcja zrównoważona a proekologiczne style życia. Studies & Proceedings of Polish Association for Knowledge Management, 51, 206–218. |
9. | Rynek owoców i warzyw – stan i perspektywy, analizy rynkowe (2016). Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy. |
10. | Szwejda-Grzybowska, J. (2011). Antykancerogenne składniki warzyw kapustnych i ich znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych. Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 4, 1039–1046. |
11. | Tomaszewska-Pielacha, M., Ozimek, I. (2011). Czytelność, zrozumiałość i kompletność informacji zamieszczanych na opakowaniach żywności w opinii konsumentów. Problemy Higieny i EpidemiologiiProbl Hig Epidemiol, 92(4), 820–823. |