Authors: |
Piotr
Przybyłowski
Akademia Morska w Gdyni, Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa Kinga Urbańska Akademia Morska w Gdyni, Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa Natalia Chomaniuk Akademia Morska w Gdyni, Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa |
Keywords: | the bread market consumer preferences purchasing determinants |
Data publikacji całości: | 2016 |
Page range: | 9 (167-175) |
Klasyfikacja JEL: | M31 P46 R21 |
1. | Jeżewska-Zychowicz, M., Królak, M. (2015). Zachowania konsumenckie na rynku pieczywa i ich wybrane uwarunkowania. Handel Wewnętrzny, 2 (355), 185‒196. |
2. | Kępińska, A. (2015). Moda na pieczywo całoziarnowe? Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe? Przegląd Zbożowo-Młynarski, 2, 9‒10. |
3. | Kowalska, H., Marzec, A., Mucha, M. (2012). Ocena sensoryczna wybranych rodzajów pieczywa funkcjonalnego oraz preferencje pieczywa wśród konsumentów. Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 571, 67‒78. |
4. | Mańkowski, D.R., Fraś, A., Gołębiewska, K., Gołębiewski, D. (2016). Pieczywo okiem konsumenta. Pobrano z: www.wpiekarni.pl/artykuly.php?id=60. |
5. | Piekut, M. (2008). Konsumpcja pieczywa w polskich gospodarstwach domowych. Przegląd Piekarski i Cukierniczy, 7 (56), 16‒18. |
6. | Piekut, M. (2015). Spożycie produktów zbożowych w Polsce – poziom, struktura, determinanty. Przegląd Zbożowo-Młynarski, 9 (59), 7‒9. |
7. | Szacunki spożycia pieczywa w Polsce mogą być zaniżone. (2016). Pobrano z: www.portalspozywczy.pl/zboza/wiadomosci/szacunki-spozycia-pieczywa-w-polsce-moga-byc-zanizone,122341.html. |
8. | Świetlik, K. (2012). Zmiany cen pieczywa w latach 1994‒2011. Przegląd Piekarski i Cukierniczy, 6 (60) , 8‒10. |