1. | Booz, E.G., Allen, J.L., Hamilton, C.L. (1982). New project management for the 1980s. New York: Author. |
2. | Chesbrough, H. (2003). The era of open innovation. MIT Sloan Management Review, 44 (3), 35–41. |
3. | Czuplikowska, K. (2014). Innowacje produktowe w świetle preferencji konsumentów w segmencie czekolady na przykładzie rynku FMCG. Studia i Prace WNEiZ, 38, 137–148. |
4. | Griffin, R.W. (1996). Podstawy zarządzania organizacjami. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |
5. | Isckia, T., Lescop, D. (2011). Une analyse critique des fondements de l’innovation ouverte. Revue française de gestion, 210, 87–98. |
6. | Janasz, W., Kozioł, K. (2007). Determinanty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw. Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne. |
7. | Jelonek, D. (2013). Prosumption in creating value for the customer. W: Business management – Practice and theory in the 21st century (s. 262–271). International Scientific Conference, June 6–7. Nitra: Slovak University of Agriculture in Nitra. |
8. | Jelonek, D., Pawełoszek, I. (2013). Technologie semantyczne w zarządzaniu platformą otwartych innowacji. Informatyka Ekonomiczna, 4 (30), 169–180. |
9. | Kaczorowska, J. (2009). Innowacyjna działalność produktowa polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie. Problemy Rolnictwa Światowego, 7 (22), 50–57. |
10. | Kotler, Ph., Trias de Bes, F. (2004). Marketing linearny. Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne. |
11. | Kowalczuk, I. (2009). Innowacyjność produktowa przedsiębiorstw branży spożywczej. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie. Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 75, 63–77. |
12. | Kowalczuk, I., Kłosowska, J. (2016). Opinie ekspertów na temat kierunków rozwoju produktu na rynku czekolady i wyrobów czekoladowych. Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 586, 125‒133. |
13. | Łobejko, S. (2005). Systemy informacyjne w zarządzaniu wiedzą i innowacją w przedsiębiorstwie. Warszawa: Oficyna Wydawnicza SGH. |
14. | Penc, J. (1999). Innowacje i zmiany w firmie. Warszawa: Agencja Wydawnicza Placet. |
15. | Podręcznik Oslo (2005). Zasady gromadzenia i interpretacji danych dotyczących innowacji. Paryż–Warszawa: OECD i Eurostat. |
16. | Sojkin, B., Małecka, M., Olejniczak, T., Bakalarska, M. (2009). Konsument wobec innowacji produktowych na rynku żywności. Poznań: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. |
17. | Sojkin, B., Olejniczak, T. (2012). Innowacyjność produktowa przedsiębiorstw na rynku artykułów żywnościowych. Konsumpcja i Rozwój, 1 (2), 130–140. |