1. | Artyszak, A. (2013). Zmiany w produkcji cukru w Polsce na tle Unii Europejskiej w pierwszej dekadzie XXI wieku. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie. Problemy Rolnictwa |
2. | Światowego, 13 (28, z. 1), 8–15. |
3. | Budzyńska, A. (2013). Procesy restrukturyzacyjne charakteryzujące rynek cukru w UE. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie. Problemy Rolnictwa Światowego, 13 (28, z. 2), 9–18. |
4. | Budzyńska, A.(2016). Równowaga na rynku cukru w Unii Europejskiej pod wpływem reformy tego rynku. Annales UMCS. Sectio G. Agricultura, LXXI (2), 53–63. |
5. | CEFS. Europejski Związek Producentów Cukru. Pobrane z: http://www.cefs.org (4.04.2017). |
6. | Deppermann, A., Grethe H., Offermann F. (2010). Farm Level Effects of EU Policy Liberalization: Simulations Based on an EU-wide Agricultural Sector Model of the German Agricultural Sector. The 114th EAAE Seminar “Structural Change in Agriculture” 15–16.04.2010. Berlin. |
7. | Golik, D., Żmija, D. (2014). Perspektywy rozwoju przetwórstwa w sektorze cukrowniczym i mleczarskim w Polsce w światle zmian WPR do 2020 roku. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, 1 (925), 75–84. |
8. | Mucha, M. (2014a). Porównanie przemysłu cukrowniczego w Polsce i w Niemczech po reformie regulacji unijnego rynku cukru. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 16 (3), 200–204. |
9. | Mucha, M. (2014b). Szanse i wyzwania dla branży cukrowniczej po zniesieniu systemu kwot. Burak Cukrowy, 3, 3. |
10. | Pacheco, J. (2012). The CAP and Long-term Sustainability of the Sugar Beet Sector in the EU (s. 1–2). Abstracts of Papers 73rd IIRB Congress 14–15.02.2012. Bruksela. |
11. | Poerksen, N. (2012). Sustainability – An Integrated Part of the Beet Sugar Industry from Customer to Grower (s. 3–4). Abstracts of Papers 73rd IIRB Congress 14–15.02.2012. Bruksela. |
12. | Rynek cukru. Stan i perspektywy (2005). Analizy Rynkowe, 28, 16. |
13. | Rynek cukru. Stan i perspektywy (2016). Analizy Rynkowe, 43, 14. |
14. | Stankiewicz, D. (2014). Sektor cukrowniczy w Unii Europejskiej. Analizy Biura Analiz Sejmowych, 3 (107), 2–7. |
15. | Tereos. Pobrane z: http://tereos.com/en/our-group/profi le (4.04.2017). |
16. | Witrschaftlische vereinigung Zucker verein der Zuckerindustrie. Pobrane z: http://www.zuckerverbaende.de/ (4.04.2017). |
17. | Zajko, K., (2010). Globalizacja działalności gospodarczej. Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Ekonomia, 12, 438–439. |