1. | Adamus Ł., Podręcznik zrównoważonej produkcji OECD, www.zb.itb.pl/informator/podrecznik-zrownowazonej-produkcji-oecd (dostęp 15.04.2015). |
2. | Budny J., Turowski J., Pozwolenia zintegrowane – energia elektryczna, „Przegląd Mleczarski” 2005, nr 6. |
3. | Bednarski W., Oddziaływanie przemysłu mleczarskiego na środowisko, w: Mleczarstwo – zagadnienia wybrane, red. S. Ziajka, Wydawnictwo Art., Olsztyn 1997. |
4. | Europa 2020. Strategia na rzecz inteligentnego i zrównoważonego rozwoju sprzyjającego włączeniu społecznemu, http://ec.europa.eu/eu2020/pdf/1_PL_ACT_part1_v1.pdf (dostęp 15.04.2015). |
5. | Kasztelan A., Wpływ przemysłu spożywczego na środowisko w Polsce, „Przemysł Spożywczy” 2012, t. 66. |
6. | Nowosielski R., Spilka M., Kania A., Zarządzanie środowiskowe i systemy zarządzania środowiskowego, Wydawnictwo Politechniki Śląskiej, Gliwice 2010. |
7. | Rogall H., Ekonomia zrównoważonego rozwoju. Teoria i praktyka, Wydawnictwo Zysk i S-ka, Poznań 2010. |