1. | Analiza czynnikowa jako metoda redukcji danych, http://www.statsoft.pl/textbook/stfacan.html#index. |
2. | Bryła P., Rola oznaczeń regionalnych i ekologicznych produktów żywnościowych – w świetle opinii kierowników sklepów spożywczych, w: A. Czubała, P. Hadrian, J.W. Wiktor (red.), Marketing w 25-leciu gospodarki rynkowej w Polsce, PWE, Warszawa 2014. |
3. | Grzybowska-Brzezińska M., Marketingowe aspekty jakości produktów spożywczych, „Marketing i Rynek” 2008, nr 6. |
4. | Iwanicka A., Jakość produktów mleczarskich w opiniach nabywców finalnych, „Marketing i Rynek” 2011, nr 9. |
5. | Iwanicka A., Komunikacja marketingowa na rynku produktów regionalnych i tradycyjnych, „Marketing i Rynek” 2009, nr 6. |
6. | Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M., Zarządzanie jakością żywności, ujęcie technologiczno-menedżerskie, Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa 2005. |
7. | Mazurek-Łopacińska K., Marketing doświadczeń w kontekście ekonomii doświadczeń, w: A. Czubała, P. Hadrian, J.W. Wiktor (red.), Marketing w 25-leciu gospodarki rynkowej w Polsce, PWE, Warszawa 2014. |
8. | Mróz B., Nowe trendy konsumenckie – implikacje dla strategii biznesowych firm, „Marketing i Rynek” 2014, nr 8. |
9. | Peri C., The universe of food quality, „Food Quality and Preference” 2006, No. 17. |
10. | Pieczonka W., Konsumencka struktura jakości produktów mlecznych, „Przegląd Mleczarski” 2009, nr 2. |
11. | Sokołowski A., Sagan A., Przykłady stosowania analizy danych w marketingu i badaniu opinii publicznej, http://www.statsoft.pl/czytelnia/marketing/adwmarketingu.html#wymiarowosci. |
12. | Toruński J., Zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie. Wybrane problemy, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, Siedlce 2012. |
13. | Wiśniewska M., Malinowska E., Zarządzanie jakością żywności. Systemy. Koncepcje. Instrumenty, Difin, Warszawa 2011. |
14. | http://ec.europa.eu. |
15. | http://www.produktyregionalne.pl/index.html. |