1. | Brilman, J. (2001). Nowoczesne koncepcje i metody zarządzania. Warszawa: Polskie Wydawnictwa Ekonomiczne. |
2. | Carbone, L.P. (2004). Clued In. How To Keep Customers Coming Back Again and Again.New York: FT Prentice Hall. |
3. | Dobiegała-Korona, B. (2006). Wartość klienta czy wartość dla klienta? Kwartalnik Nauk o Przedsiębiorstwie, 1 (1), 29–33. |
4. | Dobiegała-Korona B. (red.) (2015). Budowa wartości klienta. Teoria i praktyka, Warszawa:Difin. |
5. | Doligalski, T. (2013). Internet w zarządzaniu wartością klienta. Warszawa: Oficyna Wydawnicza Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. |
6. | Doyle, P. (2003). Marketing wartości. Warszawa: Felberg SJA. |
7. | Drucker, P.F. (1993). Practice of Management. New York: Collins. |
8. | Kotler, Ph. (2005). Marketing. Poznań: REBIS. |
9. | Markowicz, A. (2015). Polacy jak ognia boją się dentysty. Pobrane z: http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3796349,zdrowie-polacy-jak-ognia-boja-sie-dentysty,id,t.html (19.11.2018). |
10. | Mruk, H. (2009). Marketing gabinetów lekarskich na rynku usług zdrowotnych. Warszawa:Wolters Kluwer. |
11. | Porter, M. (2006). Przewaga konkurencyjna. Osiąganie i utrzymywanie lepszych wyników.Gliwice: Helion. |
12. | Przybyłowski, K., Hartley, S., Kerin, R., Rudelius, W. (1998). Marketing. Kraków: Oficyna Ekonomiczna. |
13. | Rutkowski, I. (2006). Marketingowe koncepcje wartości. Marketing i Rynek, 2, 2–7. |
14. | Shaw, C., Ivens, J. (2005). Building Great Customer Experiences. Basingstoke: Palgrave MacMillan. |
15. | Szymura-Tyc, M. (2003). Wartość dla klienta jako źródło przewagi konkurencyjnej. Organizacja i Kierowanie, 4, 17–32. |
16. | Szymura-Tyc, M. (2006). Marketing we współczesnych procesach tworzenia wartości dla klienta i przedsiębiorstwa. Katowice: Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej w Katowicach. |
17. | Zarzecki, D. (1999). Metody wyceny przedsiębiorstw. Warszawa: Fundacja Rozwoju Rachunkowości w Polsce. |
18. | Zeithaml, V. (1988). Customer perceptions of price, quality and value: A means-end-model and synthesis of evidence. Journal of Marketing, 52(3), 2–22. |