1. | Ambroziak, Ł., Bułkowska, M. (2015). Całościowe Gospodarcze I Handlowe Porozumienie z Kanadą (CETA) oraz Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji a konkurencyjność polskich producentów żywności. W: I. Szczepaniak (red.), Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (1), seria Program Wieloletni 2015–2019. Warszawa: IERiGŻ-PIB. |
2. | Bułkowska, M. (2017). Kierunki polskiego eksportu mięsa i produktów mięsnych. Studia i Prace WNEiZ US, 49/2, 35–47. |
3. | European Comission (2010). Komunikat Komisji Europa 2020. Strategia na rzecz inteligentnego |
4. | i zrównoważonego rozwoju sprzyjającego wykluczeniu społecznemu. Pobrane z: http://ec.europa.eu/eu2020/pdf/1_PL_ACT_part1_v1.pdf (3.03.2018). |
5. | Burrell, A., Ferrari, E., González Mellado, A., Himics, M., Michalek, J., Shrestha, S., Doorslaer, B. (2011). Potential EU-Mercosur Free Trade Agreement: Impact Assessment. European Comission |
6. | Kirkpatrick, R. (2017). Potential Agricultural Trade Implications of the EU-MERCOSUR FTA. USDA Foreign Agricultural Service. |
7. | Kita, K. (2013). Konkurencyjność polskiego sektora rolno-spożywczego w handlu z MERCOSUR. Studia Ekonomiczne. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, 170, 239–252. |
8. | Pawlak, K., Sapa, A. (2016). Potencjalne skutki utworzenia strefy wolnego handlu UE-MERCOSUR dla handlu rolno-żywnościowego UE. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie. Problemy Rolnictwa Światowego, 1/16 (31), 199–210. |
9. | Pera, B. (2013). Zagraniczna polityka handlowa Unii Europejskiej po wybuchu globalnego kryzysu gospodarczego. Studia Ekonomiczne. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, 172. |
10. | WITS. Pobrane z: http://wits.worldbank.org (3.03.2018). |