1. | Acs, Z.J, Terjesen, S. (2013). Born local: toward a theory of new venture’s choice of internationalization. Small Business Economics, 3 (41), 521–535. |
2. | AIP (2015). Ewaluacja ex-post projektu pn. Ekosystem Polska Przedsiębiorcza. Pobrane z: http://www.citibank.pl/poland/kronenberg/polish/files/aip_2014_raport_z_ewaluacji. |
3. | pdf (luty, 2018). |
4. | AIP (2018). Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości. Pobrane z: https://inkubatory.pl (luty, 2018). |
5. | Blank, S., Dorf, B. (2012). The Startup Owner’s Manual. The Step-by-Step Guide for Building a Great Company. Pescadero: K&S Ranch Publishing Division. |
6. | Coviello, N. (2015). Re-thinking Research on Born Globals. Journal of International Business Studies, 1 (46), 17–26. |
7. | Daszkiewicz, N. (2016). Determinanty tempa internacjonalizacji przedsiębiorstw ze szczególnym uwzględnieniem born globals. Studia Ekonomiczne. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, 271, 7–16. |
8. | Dzurovcinova, P. (2016). Slovak startups. Report 2016. Bratislava: Sapie. |
9. | Beauchamp, M., Kowalczyk, A., Skala, A. (2017). Polskie startupy. Raport 2017. Warszawa: Start-up Poland. |
10. | Bellon, M. (2016). Czas skończyć z nazywaniem każdego nowego biznesu startupem. Business Insider Polska. Pobrane z: https://businessinsider.com.pl/technologie/co-to-jeststartup-rodzaje-startupow/kt2g4cd (luty, 2018). |
11. | Gabrielsson, M., Gabrielsson, P, Dimitratos, P. (2014). International Entrepreneurial Culture and Growth of International New Ventures. Management International Review, 4 (54), 445–471. |
12. | Majumdar, S.K. (2000). Sluggish giants, sticky cultures, and dynamic capability transformation. Journal of Business Venturing, 1 (15), 59–78. |
13. | Oviatt, B.M., McDougall, P.P. (1994). Towards a Theory of International New Ventures. Journal of International Business Studies, 1 (25), 45–64. |
14. | PARP (2018). Preferencyjna pożyczka dla startupów. Pobrane z: http://poir.parp.gov.pl/fundusz-pozyczkowy-innowacji/poddzialanie-3-1-3-fundusz-pozyczkowy-innowacji (luty, 2018). |
15. | Ries, E. (2011). The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses. New York: Crown Business. |
16. | Skala, A., Kruczkowska, M. (2016). Polskie startupy. Raport 2016. Warszawa: Start-up Poland. |
17. | Skala, A., Kruczkowska, M., Olczak, M. (2015). Polskie startupy. Raport 2015. Warszawa: Start-up Poland. |
18. | Staszkiewicz, M., Havlikova, D. (2016). Czech startups. Report 2016. Prague: Aspen Institute. |
19. | Tar, L., Hild, I., Rez, E. (2016). Hungarian startups. Report 2016. Budapest: Startup Hungary. |
20. | Wach, K. (2012). Wybrane modele internacjonalizacji przedsiębiorstw bazujące na wiedzy. W: S. Wydymus, M. Maciejewski (red.), Innowacyjność i wiedza we współczesnym handlu międzynarodowym (s. 245–264). Kraków: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. |
21. | Wach, K. (2017). Orientacja przedsiębiorcza a wiedza w początkowym i dojrzałym etapie procesu internacjonalizacji przedsiębiorstw. Studia Ekonomiczne. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, 319, 268–282. |
22. | Zahra, S.A. (2005). A Theory of International New Ventures: A Decade of Research. Journal of International Business Studies, 1 (36), 20–28. |