1. | Białoskurski, S. (2015). Postawy nabywców finalnych wobec nowych produktów spożywczych. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 875, Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu, 41 (2), 11‒21. |
2. | Barska, A. (2013). Kryteria wyboru produktów żywnościowych przez młodych konsumentów z Polski, Czech i Słowacji. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, 337 (4), 113‒121. |
3. | Gutkowska, K. (2011). Innowacyjność konsumentów wobec produktów żywnościowych jako warunek rozwoju rynku żywności. Konsumpcja i Rozwój, 1, 108‒119. |
4. | Karliński, K. (2010). Odkryj ważne i niezaspokojone. Marketing w Praktyce, 7, 35‒36. |
5. | Kotler, Ph., Armstrong, G., Saunders, J., Wong, V. (2002). Marketing. Podręcznik europejski. Warszawa: PWE. |
6. | Kozirok, W. (2015). Reklama żywności ‒ postawy i zachowania konsumentów. Zeszyty Naukowego Uniwersytetu Szczecińskiego, 866, Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu, 39, 46‒53. |
7. | Mazurek-Łopacińska, K. (2003). Zachowania nabywców i ich konsekwencje marketingowe. Warszawa: PWE. |
8. | Penn, M.J., Zelesne, E.K. (2009). Mikrotrendy: małe siły, które niosą wielkie zmiany. Warszawa: MT Biznes. |
9. | Podręcznik Oslo. Zasady gromadzenia i interpretacji danych dotyczących innowacji (2008). Wspólna publikacja OECD i Eurostatu. Wydanie trzecie. Pobrano z: http://home.agh.edu.pl/~kkulak/lib/exe/fetch.php?media=user:konrad:vary:oslo-manual.pdf (2.04.2018). |
10. | Rogers, E.M. (1983). Diffusion of innovation. New York, London: The Free Press. |
11. | Urban, S., Michałowska, M. (2013). Determinanty wyboru konsumentów dotyczące miejsca zakupu. Raport z badań. Nauki o Zarządzaniu, 3 (16), 133‒153. |
12. | Zalega, T. (2016). Nowe trendy konsumenckie jako przejaw innowacyjnych zachowań współczesnych konsumentów. Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy, 46 (2), 1‒24. |