1. | Cox, R., Brittain, P. (2000). Zarządzanie sprzedażą detaliczną. Warszawa: PWE. |
2. | Grzesiuk, A. (2000). Trafić z asortymentem. Marketing w Praktyce, 3 (31), 35‒38. |
3. | Hutt, M.D., Speh, T.W. (1997). Zarządzanie marketingiem. Warszawa: PWN. |
4. | Łukasik, P. (2008). Marketing w handlu detalicznym produktami spożywczymi. Lublin: Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej. |
5. | Mikołajczyk, J. (2008). Oferta asortymentowo-usługowa. W: M. Sławińska (red.), Kompendium wiedzy o handlu (s. 128‒133). Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |
6. | Mruk, H., Rutkowski, I.P. (1999). Strategia produktu. Warszawa: PWE. |
7. | Olejniczak, T. (2008). Badanie postrzegania innowacji produktowych na rynku żywności. W: S. Kaczmarczyk, M. Schulz (red.), Zastosowania badań marketingowych w procesie tworzenia nowych produktów (cena, opakowanie, znak towarowy). Toruń: Dom Organizatora. |
8. | Pilarczyk, B., Sławińska, M., Mruk, H. (2001). Strategie marketingowe przedsiębiorstw handlowych. Warszawa: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne. |
9. | Waniowski, P., Sobotkiewicz, D., Daszkiewicz, M. (2010). Marketing. Teoria i przykłady. Warszawa: Wydawnictwo Placet. |