1. | Bywalec Cz., Rudnicki L., Konsumpcja, PWE, Warszawa 2002. |
2. | Diety Polaków, Komunikat z badań CBOS nr 113, Warszawa 2014, www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2014/K_113_14.PDF. |
3. | Foxall G., Goldsmith R., Psychologia konsumenta dla menedżera marketingowego, PWN, Warszawa 1998. |
4. | Hełpa E., Profil socjodemograficzny polskich wegetarian, „Wegetariański Świat” 2001, nr 3(66). |
5. | Honderich T., Encyklopedia filozofii, t. 2, Zysk i S-ka, Poznań 1999. |
6. | Patrzałek W., Czynniki kulturowe a zachowania konsumenckie, w: Kulturowe determinanty zachowań konsumenckich, red. W. Patrzałek, Wyd. Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 2004. |
7. | Patrzałek W., Wartość marek rodzimych i zagranicznych w perspektywie etnocentryzmu konsumenckiego, „Handel Wewnętrzny” 2013, nr 3, t. I. |
8. | Porfiriusz, Jamblich, Anonim, Żywoty Pitagorasa, Epsilon, Wrocław 1993. |
9. | www.focus.pl/czlowiek-w polsce-jest-juz-milion-wegetarian-10172 (10.03.15). |
10. | Zachowania żywieniowe Polaków, Komunikat z badań CBOS nr 115, Warszawa 2014, www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2014/K_115_14.PDF. |
11. | Ziemkowski M., Affluenoza – społeczna choroba czy warunek prosperity, w: Na pokaz. O konsumeryzmie w kapitalizmie bez kapitału, red. T. Szlendak, K. Pietrowicz, Wyd. Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2004. |