1. | Adamowicz M., Jasiulewicz A., Znakowanie produktów spożywczych jako instrument marketingu i zapewniania bezpieczeństwa żywnościowego, Wyd. SGGW, Warszawa 2003. |
2. | Cheverton P., Kluczowe umiejętności marketingowe. Strategie, techniki i narzędzia sukcesu rynkowego, Wyd. Helion, Gliwice 2006. |
3. | Chudy S., Pietraszewski M., Ekonomika handlu. Część 1, Wyd. eMPi2, Poznań 2003. |
4. | Chwałek J., Nowoczesny sklep, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 1993. |
5. | Co nowego w opakowaniach żywności?, http://www.izz.waw.pl/pl/eufic?id=124. |
6. | Hernik J., Informacja czy manipulacja? Analiza na przykładzie wybranych reklam, Acta Universitatis Nicolai Copernici, Zarządzanie XL, vol. 40, Wyd. Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 2013. |
7. | Jeznach M., Jakość produktu spożywczego wśród kryteriów wyboru stosowanych przez współczesnego konsumenta, „Handel Wewnętrzny” 2012, wrzesień–październik. |
8. | Michalski E., Marketing, Wyd. Naukowe PWN, Warszawa 2004. |
9. | Opakowania w działaniach marketingowych, http://opakowania.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/Opakowania-w-dzia%C5%82aniach-marketingowych-26420.html. |
10. | Opakowanie, http://mfiles.pl/pl/index.php/Opakowanie. |
11. | Ustawa z 13 czerwca 2013 r. o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi, DzU z 2013, poz. 888. |