1. | Balon, U., Sikora, M. (2015). Rola standardów IFS i BRC w ocenie dostawców przez sieci handlowe. Zeszyty Naukowe UEK, 3, 167–183. |
2. | BRC Global Standard for Food Safety Issue 7. Pobrano z: http://www.brcglobalstandards.com/ Manufacturers/Food/FoodIssue7.aspx#.VuQ6ft8hGMk. |
3. | Chrictoforou, Th. (2004). The Regulation of Genetically Modified Organismus in the European Union: the Interplay of Science, Law and Politics. Common Market Law Review, 3, 637–709. |
4. | Codex Alimentarius Commission. Pobrano z: www.fao.org/docrep. |
5. | Functional Foods. European Commission Directorate-General for Research. Pobrano z: ftp//ftp.cordis.europa.eu/pub/fp7/ kbbe/docs/functional-foods_en.pdf. |
6. | Galczak, M. (2016). BRC Global Standard Food Safety – co nowego w wydaniu 7. Pobrano z: http://www.portalspozywczy.pl/technologie/artykuly/brc-global-standard-food-safety-co-nowego-w-wydaniu-7,110089.html. |
7. | IFS. Międzynarodowy Standard Żywności. Pobrano z: http://www.lukosz.pl/polityka-jakosci/7. |
8. | International Food Quality Management and Safety Standards in Agribusiness. Pobrano z: http://www. wne.sggw.pl/czasopisma/pdf/PRS_2007_T2%2817%29_z2_s63.pdf. |
9. | International Food Standard. Międzynarodowy Standard Żywności. Pobrano z: http://www.iso.org.pl/miedzynarodowe-standardy-zywnosci-ifs. |
10. | Jeznach, M. (2007). Międzynarodowe standardy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w branży rolno-spożywczej. Pobrano z: http://www.wne.sggw.pl/czasopisma/pdf/PRS_2007_T2%2817%29_z2_s63.pdf. |
11. | Korzycka-Iwanow, M. (2007). Prawo żywnościowe. Zarys prawa polskiego i wspólnotowego. Warszawa: Lexis-Nexis. |
12. | Uzasadnienie potrzeby wdrażania systemu HACCP. Pobrano z: http://www.izz.waw.pl/index.php?option =com_content&view=article&id=62&Itemid=59&lang=pl. |
13. | Wrześniewska-Wal, I. (2008). Żywność genetycznie zmodyfikowana. Aspekty prawne. Warszawa: Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego. |