1. | Augustyńska-Prejsnar, A., Ormian, M., Gajdek, G. (2014). Preferencje nabywcze „żywności wygodnej” pochodzenia drobiowego w opinii młodzieży akademickiej. Journal of Agribusiness and Rural Development, 4 (34), 17-26. Babbie, E. (2004). Badania społeczne w praktyce. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |
2. | Babicz-Zielińska, E. (2010). Postawy konsumentów wobec nowej żywności. Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 65, 16-22. |
3. | Bernstein, A.M., Sun, Q., Hu, F.B., Stampfer, M.J., Manson, J.E., Willett, W.C. (2010). Major dietary protein sources and risk of coronary heart disease in women. Circulation, 122, 876-83. |
4. | BROG B2B (2016). Rynek cateringowy rozkwita. Pobrano z: http://www.horecanet.pl/Rynek-cateringowy-rozkwita- ,wiadomosc,23,listopad,2016.aspx (20.08.2017). |
5. | Dąbrowska, A., Babicz-Zielińska, E. (2011). Zachowania konsumentów w stosunku do żywności nowej generacji. |
6. | Hygeia Public Health, 1 (46), 39-46. |
7. | Gawęcki, J., Mossor-Pietraszewska, T. (2006). Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu. Warszawa: Wy¬dawnictwo Naukowe PWN. |
8. | GBD 2015 Obesity Collaborators (2017). Health Effects of Overweight and Obesity in 195 Countries over 25 Years. The New England Journal of Medicine, 377, 13-27. |
9. | Gertig, H., Gawęcki, J. (2007). Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |
10. | Janicki, A. (2006). Żywność wygodna. W: F. Świderski (red.), Żywność wygodna i żywność funkcjonalna (s. 30-35). |
11. | Warszawa: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. |
12. | Jarosz, M. (red.) (2017). Normy żywienia dla populacji Polski (s. 261-287). Warszawa: Instytut Żywności i Żywienia. Kalinowski, S. (2007). Zależność między dochodami a wydatkami na żywność w gospodarstwach domowych na przykładzie województwa wielkopolskiego. Handel Wewnętrzny, 2, 38-45. |
13. | Makała, H. (2013). Trendy w produkcji żywności wygodnej i przykłady jej zastosowania w turystyce - wybrane aspek¬ty. Zeszyty Naukowe. Turystyka i Rekreacja, 2 (12), 105-118. |
14. | Mazurek-Łopacińska, K. (2008). Konsument w epoce postmodernizmu. W: G. Sobczyk (red.), Współczesny marketing. |
15. | Trendy. Działania (s. 123-129). Warszawa: PWE. |
16. | Pyrzyńska, E. (2014). Zalecenia żywieniowe i formy ich upowszechniania. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicz¬nego w Krakowie, 3 (927), 75 -86. |
17. | Rozporządzenie (2015). Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 4 września 2015 r. w sprawie Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług (PKWiU). DzU 2015, poz. 1676; 2017, poz. 2453. |
18. | Sojkin, B., Małecka, M., Olejniczak, T., Bakalarska, M. (2009). Konsument wobec innowacji produktowych na rynku żywności. Poznań: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. |
19. | Sygut, M. (2013). Choroby dietozależne, czyli nie wiemy, co jemy. Pobrano z: www.rynekzdrowia.pl/Wywiady/Choro- by-dietozalezne-czyli-nie-wiemy-co-jemy,132523.html (28.08.2017). |
20. | Szeja, N., Szczepańska, E. (2017). Nutrition awareness and consumption frequency of selected products regarded as convenience food among Polish and German citizens. Journal of Public Health, Nursing and Medical Rescue, 2, 36-44. |
21. | Szymanek, J. (2017). Food Show 2017: Coraz więcej Polaków zainteresowanych cateringiem dietetycznym. Pobrano z: http://www.portalspozywczy.pl/horeca/wiadomosci/food-show-2017-coraz-wiecej-polakow-zainteresowa- nych-cateringiem-dietetycznym,142364.html (28.08.2017). |
22. | Śmigielska, H. (2016). Innowacyjne produkty spożywcze na rynku żywności funkcjonalnej zawierającej skrobię. Po¬znań: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. |
23. | Wasilik, K. (2014). Trendy w zachowaniach współczesnych konsumentów - konsumpcjonizm a konsumpcja zrówno¬ważona. Konsumpcja i Rozwój, 1 (6), 66-74. |
24. | Woźniak, B. (2017). Rynek cateringu dietetycznego bardzo szybko się zmienia, złote czasy za nami. Pobrano z: http:// www.portalspozywczy.pl/horeca/wiadomosci/rynek-cateringu-dietetycznego-bardzo-szybko-sie-zmienia- zlote-czasy-za-nami,139348.html (28.08.2017). |
25. | Zalega, T. (2013). Nowe trendy i makrotrendy w zachowaniach konsumenckich gospodarstw domowych w XXI wieku. |
26. | Konsumpcja i Rozwój, 2 (5), 3-21. |